Reddingsbrigade Nederweert

Elke zwemmer een Reddend zwemmer

Slider-Mix-min.jpg

Cadeautje door de schoorsteen bij alle leden!

Sinterklaas en zijn pieten hebben het land inmiddels inmiddels verlaten, maar niet nadat ze ook bij de Reddingsbrigade wat lekkers voor alle leden hebben achtergelaten! Vanwege de huidige sluiting van het zwembad hebben ze de hulp van instructeurs en bestuursleden ingeschakeld om de letters bij iedereen door de schoorsteen of in de brievenbus te doen. Hopelijk heeft het jullie allemaal gesmaakt en zien we jullie snel weer op het zwembad!

Met feestelijke groet,
Bestuur & Instructeurs van Reddingsbrigade Nederweert

Nieuwe coronamaatregelen: géén zwemlessen na 17.00 uur!

Beste leden en ouders van jeugdleden,

Het was niet de bedoeling om weer met een bericht te komen in dit weekend.
Maar overheidsmaatregelen kunnen we niet tegenhouden en de gevolgen daarvan moeten we accepteren.
Wat we afgelopen woensdag al dachten en/of bang voor waren is inderdaad ingevoerd. Het zwembad is weer gesloten vanaf 17:00 uur in de middag voor minimaal 3 weken.
Gezien het aantal besmettingen en nog steeds verdere corona uitbreiding (varianten) kon men niets anders dan alles stilleggen.

De zondag trainingen kunnen wel doorgaan voor zover nu bekend.

Hoe lang gaat de sluiting duren? Vooralsnog tot 14 december, voor de laatste weken van het jaar zullen we de volgende persconferentie moeten afwachten. Als er versoepelingen komen is de sport het eerst aan de beurt.

Hopelijk duurt de lockdown niet te lang!
Maar het belangrijkste is; Houd jezelf en je familie gezond!

Met vriendelijke groeten,

Bestuur en instructeurs Reddingsbrigade Nederweert

Zondagtrainingen nu ook voor recreatieve zwemmers!

De techniektrainingen op zondag zijn goed ontvangen! De afgelopen weken was er telkens een gezellige groep met leden en niet-leden die met wat extra oefeningen en aanwijzingen aan de zwemtechniek heeft gewerkt. Vanaf aankomende week willen we wel nog steeds aanbieden dat er 1x in de 2 weken een mogelijkheid is om extra te zwemmen en aan techniek en conditie te werken; het eerste half uur onder begeleiding van een instructeur en het tweede half uur op basis van een schema.
Lijkt je dit wat? We trainen in principe om de week op zondagen van 12:00 tot 13:00, maar ivm de feestdagen zijn de data voor dit jaar iets gewijzigd, dit zijn nu nog 21 november en 12 & 19 december. Er is een beperkt aantal zwemmers per baan, dus voldoende gelegenheid om genoeg afstand van elkaar te houden.

In de andere helft van het zwembad zwemt op hetzelfde moment een enthousiaste en steeds groter wordende groep jeugdleden. Het eerste half uur zwemmen alle banen samen en werken we dus aan het verbeteren van de zwemtechniek en conditie en daarna bieden we speciaal voor de jeugd een training aan die je kennis laat maken met vormen van wedstrijdzwemmen binnen de reddingsbrigade of gaan we in teams oefenen met het oplossen van kleine waterongevallen. Heeft je kind hier interesse in én zwem je tegelijkertijd zelf wellicht ook graag wat baantjes, dan verwelkomen we jullie graag aanstaande zondag in het zwembad! 

Certificaat Pedagogisch handelen behaald door instructeurs RBN!


Het pedagogisch handelen van een trainer is zo belangrijk, maar wordt vaak zwaar onderbelicht. Sport Nederweert heeft daar in Nederweert verandering in gebracht door een cursus pedagogisch handelen uit te zetten binnen de gemeente. Dat de behoefte groot was, werd al snel duidelijk. Maar liefst 63 trainers en coaches vanuit verschillende verenigingen namen afgelopen maand deel aan de cursus.

Ook Reddingsbrigade Nederweert heeft met een 5-tal instructeurs deelgenomen aan deze cursus, welke bestond uit 4 avonden met telkens zeer interessante en actuele onderwerpen:
* Wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat iedereen plezier beleeft in jouw team?
* Hoe daag je elk kind uit?
* Hoe zorg je voor structuur en duidelijkheid binnen én buiten jouw team?
* Hoe ga je om met spelers die niet luisteren?

Allemaal vragen die je als trainer/instructeur vaak hebt en die in deze cursus zijn behandeld.

De verkregen informatie zal ook naar de overige instructeurs worden doorgespeeld tijdens de komende instructeursvergaderingen, zodat iedereen met deze nieuwe informatie aan de slag kan. Instructeurs die hebben deelgenomen; gefeliciteerd met het behalen van het certificaat en bedankt voor jullie inzet!!

Jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens de ALV


Helaas dit jaar zonder het welbekende kienen, maar de 25- en 40-jarige jubilarissen hebben wel een mooi woordje met een bedankje ontvangen voor hun jarenlange toewijding aan het zwemmen bij Reddingsbrigade Nederweert. Op naar de volgende mijlpaal!

Corona-update maart '21 - Alternatieve jeugdtraining

Beste leden en ouders van jeugdleden,

Het is weer even geleden dat we een update hebben kunnen sturen. Afgelopen week is er opnieuw een persconferentie geweest.
We hoorden dat de zwemlessen weer mocht opstarten. Helaas geldt dit alleen voor het zwem-ABC, waardoor voor ons de deuren van het zwembad helaas nog even gesloten blijven.
Wel gaan we vanaf woensdagavond 17 maart “droogzwemmen” van 18:00 tot 19:00 uur voor alle jeugdleden tot 12 jaar. Diverse kleine oefeningen uitvoeren, samen actief bezig zijn binnen de mogelijkheden.
Waar: bij Sportcentrum LACO buiten op het grasveldje. Ouders kunnen de kinderen brengen, maar mogen niet buiten de auto op het parkeerterrein blijven staan wachten.
Kleding: doe makkelijk zittende kleding aan, geen zwemkleding, en denk aan de wisselende weersomstandigheden.
Vooraf aanmelden hoeft niet.

Helaas voor alle leden vanaf 12 jaar mogen we onze trainingslessen nog niet opstarten. Waarschijnlijk horen we op de volgende persconferentie (23 maart) de volgende stappen. Hopelijk volgt er de volgende maand beter nieuws?!

Onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering hebben we verplaatst naar najaar 2021.

Met vriendelijke groet,
Bestuur en instructeurs Reddingsbrigade Nederweert

RBN prijswinnaar Goede Doelenactie

IBOR Advies heeft onze vereniging aangemeld voor een landelijke actie binnen het werkgebied van IBOR Advies.

Er waren 6 prijswinnaars waarvan RBN er 1 is. Afgelopen zondag 14 maart is de cheque van maar liefst €675,- overhandigd.
We willen graag Chris bedanken voor zijn inspanningen voor dit mooie bedrag.

 

 

Winnaars Winterse Winactie!

Met de zomerse temperaturen in het vooruitzicht zou je bijna vergeten dat er vorige week een dik pak sneeuw lag. Hoewel het niet al te goede plaksneeuw was, zijn enkele leden er creatief mee aan de slag gegaan om ondanks een gesloten zwembad toch lekker in beweging te blijven! Voor de sneeuwpop die klaarstaat om van de duikplank te springen wint Rens een mooie Reddingsbrigade Nederweert tas. De familie Beenders heeft de zwemslagen weer goed opgefrist en ontvangt een Reddingsklos om nog meer te kunnen oefenen én voortaan nog veiliger op pad te kunnen gaan. Gefeliciteerd!

Tips voor een veilig schaatsweekend!Gemeente Nederweert biedt een aantal mooie plassen waar de vorst van de afgelopen dagen voor een flinke laag ijs heeft gezorgd. De fanatiekelingen hebben de eerste kilometers op het ijs al afgelegd en de schaatsvoorraad van winkels is compleet uitverkocht.
Voor veel mensen hoog tijd om dit weekend de schaatsen uit het vet te halen en zich op het natuurijs te begeven. De weersvoorspellingen zijn prachtig, maar houd er rekening mee dat natuurijs ook risico’s met zich meebrengt.
De koek-en-zopiekraam waarmee we normaal samen met de Scouting op de Banen staan om het schaatsplezier te verrijken met warme versnaperingen mag vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan dit jaar. Om toch iedereen te kunnen laten genieten van het natuurijs, raden we jullie aan om met deze tips en adviezen vanuit Reddingsbrigade Nederland goed voorbereid het natuurijs op te gaan.

Reddingsbrigade Nederweert wenst iedereen een heel fijn en veilig schaatsweekend!

Reddingsbrigade Nederweert dankt nieuwe sponsor IBOR Advies!

In deze tijd waarin de zwembaden gesloten zijn en we sport voornamelijk alleen moeten beoefenen, is er voor Reddingsbrigade Nederweert toch heel mooi nieuws te melden. Juist nu zijn we extra dankbaar dat IBOR Advies de vereniging een warm hart toedraagt als nieuwe sponsor! Met deze gulle bijdrage kunnen we ook in de komende jaren mooie activiteiten voor onze leden blijven organiseren.IBOR Advies is een Nederweerts bedrijf met een werkgebied dat zich uitstrekt over driekwart van Nederland. De eigenaar, Chris Verstappen, en zijn familie zijn geen onbekenden van de brigade. Al jarenlang zwemmen zij wekelijks hun baantjes en ook als vrijwilliger zijn ze vaak in het zwembad en bij evenementen te vinden. Wij zijn erg blij met de mooie samenwerking die hiermee tot stand is gekomen!

IBOR Advies voorziet werkvelden die te maken hebben met de openbare ruimte van advies. Aannemers worden ondersteund in het maken van plannen van aanpak, calculaties en projectbegeleiding. Voor overheden schrijft IBOR Advies bestekken en helpt bij de aanbestedingstrajecten met bijbehorende directieramingen. Tevens behoren het uitvoeren van boominspecties en boomtechnische onderzoeken tot de mogelijkheden. Dit kan worden verwerkt in een adviesrapportage. IBOR Advies heeft de beschikking over een PICUS Tomograaf (doormeten van bomen met geluidstrillingen) en Tree motion sensoren (doormeten van wortelstabiliteit), dit geeft veel inzicht in de veiligheidsrisico’s. Sinds een aantal jaar werkt IBOR Advies ook druk aan de bestrijding van invasieve plantensoorten, zoals de Japanse duizendknoop. Kort geleden is de teelt van miscanthus toegevoegd aan de portefeuille van IBOR Advies. Neem voor meer informatie eens een kijkje op de website.

Mooie opbrengst Grote Clubactie 2020!

Met dank aan iedereen die de moeite heeft genomen om loten te kopen en verkopen!
De jeugdige verkopers met de hoogste opbrengst hebben na de uitreiking van de examens nog een extra bedankje voor hun inzet in ontvangst mogen nemen. 

EHaD wedstrijd gaat niet door vanwege coronavirus!

Vanwege het heersende coronavirus covid-19 hebben wij als wedstrijdcommissie besloten om de EHaD wedstrijd in Nederweert op maandag 13 april 2020 te annuleren.
Wij vinden dat ieders veiligheid en gezondheid bovenaan moet staan. Zeker met een EHaD wedstrijd waar je met slachtoffers om gaat en met vele personen in een afzondering zitten, kunnen wij deze veiligheid niet garanderen.

Graag zien we jullie volgend jaar wel weer op 2de paasdag 05-04-2021.

Met vriendelijke groet namens Reddingsbrigade Nederweert
EHaD commissie Nicole en Maurice 

Diplomazwemmen Junior en Zwemmend Redder 2019


Hoera! Nederweert is weer een stukje veiliger. Meer dan 50 jeugdleden van Reddingsbrigade Nederweert lieten aan het eind van het zwemseizoen hun geleerde zwem- en reddingsvaardigheden zien tijdens het diplomazwemmen. Ze kregen het niet voor niets, er werd hard gezwommen met als prachtig resultaat dat iedereen die op examen ging aan het eind van de avond een diploma rijker naar huis keerde! Van harte gefeliciteerd & op naar het volgende certificaat!

Succes wafelactie Jan Linders

Op de zaterdagen 22 en 29 december hebben enkele leden enthousiast wafels gebakken.
In de winkel kon er al geproefd worden, de randjes die van de wafels afvielen.
De meesten vonden dit zo lekker dat ze het niet konden weerstaan om de wafels niet te kopenl

Dit is een mooie extra zakcent voor de brigade.